Over mij

Helena de Jong

Leidinggeven en verantwoordelijkheid nemen kunnen je opslokken. Dat is de praktijk die veel leidinggevenden ervaren. Zo kom ik leidinggevenden al bijna 20 jaar tegen in mijn werk. Ik herken en begrijp hun ervaringen van onmacht, over moeten voldoen aan wensen en eisen van management én van je team of van jezelf. En dan ook goed voor jezelf willen blijven zorgen. Het zoeken en vinden van die gemene deler is mijn drijfveer om anderen te helpen.

Ik ben Helena de Jong. Creatieveling, mental coach, systeemdenker en probleemoplosser. Ik krijg energie van werken met leidinggevenden aan hun leiderschap. Aan hun soevereiniteit, om precies te zijn. Het gevoel van regie en autonomie te herwinnen door zelfinzicht en gerichte acties op groei. Dat doe ik door met hen de structuren te doorgronden achter kleine ergernissen en het ervaren van gebrek aan controle. Geleefd worden, brandjes blussen, confrontaties, veel moeten en alles willen oplossen/fixen. Het ontdekken van de gemene deler hierachter is mijn missie met Soeverein Leiderschap.

Mijn achtergrond

Mijn eigen startpunt is een carrière als informatieanaliste. Een wereld die totaal anders is dan coaching, al bestaat er een verrassende overlap. Ik werkte achter een scherm, in plaats van met mensen. Tegelijk merkte ik dat mensen makkelijk bij mij kwamen met hun problemen en ik hen daar ook mee verder hielp. Toen me dat daagde, gooide ik het roer om. Nu merk ik dat het perspectief van informatieanalyse ook in mijn praktijk waardevol is. De systematische benadering van een probleem hanteer ik dan ook nog steeds.

Zelf-leiderschap

Ik geloof in zelf-leiderschap, in eigen verantwoordelijkheid nemen voor je leven, in veerkracht, in het eigen kunnen van de mens en dat je alles kunt bereiken waarin je gelooft. Hierin heb ik zelf veel stappen gezet waardoor ik anderen hun bewegings- en keuzevrijheid teruggeef. Ik zie het leven als een leerschool. Iedere dag krijgen we nieuwe lessen om het eigen leiderschap op te pakken. Hiermee kunnen we impact maken op ons eigen leven en die van de mensen om ons heen. Vanuit ieders unieke talent maken we zo samen de wereld steeds een stapje mooier.

Soeverein leiderschap

Soeverein Leiderschap gaat over jouw soevereiniteit. Net als leiderschap zelf, lijkt dat een veelomvattend begrip. Maar waar het om draait is jouw herkenning van jezelf en grip op je interacties met anderen. Het resultaat daarvan is dat je minder gaten aan het dichtlopen bent of het gevoel hebt anderen steeds te moeten pleasen. Of het idee alles zelf te moeten doen en oplossen. Je ervaart meer grip en regie over wat je doet en hebt meer bewustzijn over waar je naartoe wil en gaat. Je gaat jouw missie leven, impact maken en resultaten boeken.

Eigen methode

Soeverein Leiderschap werkt op basis van een eigen methode. Het fundament hiervan bestaat uit bewustwording, het ontdekken van je onderstroom en de juiste strategie om je doelen te bereiken met meetbaar resultaat. Want dat is waar leiderschap en autonomie uiteindelijk om draaien. Het gevoel dat je regie hebt over je eigen koers en kunt sturen naar waar je heen wil, in plaats van geleefd te worden door anderen en externe factoren en zo ergens belandt waar je op voorhand niet per se naartoe wilde.

Wat kan ik jou bieden?

Wat ik bied is inzicht in jezelf en de redenen van je handelen. Daar heb je veel aan. Zodra je het ziet, kun je het niet meer niet-zien. Dan ben je in staat al je handelingen door die lens te bezien en anders te reageren en te communiceren. Je communiceert en reageert anders en krijgt daarmee een andere reactie én uitkomst. Dat leidt tot betere interacties, samenwerkingen en resultaten. Bij Soeverein Leiderschap krijg je het vermogen om dat zelf te doen, want dat is waar soevereiniteit uiteindelijk om draait.

Wil je meer weten over onze Soeverein methode?

De Soeverein methode

Ontrafel, ontkoppel, ruim op, ontdek en vind de sleutel tot blijvende onafhankelijkheid