Plan B of Plan Alfabet?

Werk je met een duidelijke planning voor je dag, week of maand? Je vergroot de kans om je doelen te bereiken.

Mc Wrap...

Gisteren ging ik met Tobias, mijn zoon naar de McDonalds. Ik hoop dat ze weer de Mc Wrap hebben anders heb ik een plan B nodig, zeg ik tegen hem. Oh, zegt Tobias, ik heb een heel alfabet als plan. Als ik een ijsje wil en er is geen chocolade, dan neem ik aardbeien. Hebben ze geen aardbeien dan neem ik banaan, als ze die niet hebben dan wil ik smurfenijs. Zo kon hij nog wel even doorgaan. Hij kwam heel zelfverzekerd over, had het allemaal al bedacht.

Dat maakt hem bijvoorbeeld ook zo goed in het schaken. Hij heeft van tevoren al zijn strategie bedacht hoe het gaat aanpakken. Afhankelijk van de eerste zet die hij mij ziet doen weet hij al verschillende strategieën om mij af te troeven. En die werken! Heel inspirerend vind ik dat. Hoe doe ik dat eigenlijk?

Weekplanning

Iedere maandag zet ik mijn planning voor de week uit. Mijn missie en waarden hangen in het zicht. Ik weet waarom ik opsta elke dag. Kom ik dichter bij mijn doel met mijn acties voor komende week of juist niet? Als er iets op mijn pad komt, kan ik met deze richtlijnen bepalen of ik er JA of NEE tegen wil zeggen. Met iedere stap kom ik dichterbij mijn missie waarvan ik weet dat het een win-win is voor alle partijen.

Failing to plan is planning to fail

- Alan Lakein -

Hoe ziet jouw planning eruit voor de komende week? Heb jij je een heldere missie en weet jij waar je naartoe beweegt?

Happy Monday toegewenst!

Meer inspiratie

Wil je meer weten over onze Soeverein methode?

De Soeverein methode

Ontrafel, ontkoppel, ruim op, ontdek en vind de sleutel tot blijvende onafhankelijkheid