Wat is jouw alibi?

Je hebt het naar je zin op het werk, maar je voelt steeds die werkdruk en dat jij alle problemen moet oplossen… Herkenbaar?

Je hebt leuk werk en je hebt het naar je zin, maar…. De druk om het goed te doen is hoog. Het werk lijkt nooit af te komen. En iedereen is ook al zo druk dus doe je het toch maar zelf.

Hoe gaat het met je?

Ze vragen je hoe het is op je werk en jij zegt goed. Je vertelt enthousiast over je projecten en uitdagingen. Van binnen voel je echter die knoop in je maag van je lange todo lijst en de mail die je toch even had bekeken in het weekend waarin het niet helemaal goed is gegaan in een project.
Je hebt je voorgenomen het nu anders aan te pakken. Even lukt het voordat de waan van de dag je goed voornemens als sneeuw in de zon heeft doen smelten.

Alibi

Herkenbaar? Veel van mijn zelfbewuste mensgerichte leidinggevenden geven dit aan. Ze kunnen het goed uitleggen en beredeneren waarom het zo is. Er is een probleem dat opgelost dient te worden of waar ze in moeten springen. Een waterdichte alibi hebben ze ervoor. En geen idee hoe het nu op te lossen.

Heb je jezelf deze vraag ooit weleens gesteld?

Ik stel ze weleens de vraag: ‘Weet je zeker dat jij dit moet doen?”
Meteen krijg ik uitleg waarom ze denken dit te moeten doen, de alibi’s. Dan vraag ik het ze nog een keer, weet je zeker dat JIJ dit moet doen? Even stilte…. Als ik er zo over nadenk, niet echt. Ik had het uitbesteed en teruggekregen maar het was niet helemaal zoals ik het had bedoeld. Ik heb het nog eens aangevuld en aangepast. Interessant!

Hier zijn je onderstromen en belemmerende patronen aan het werk! Het goede nieuws? Hier kun je wat mee. Met je alibi’s die je voor jezelf bedenkt niet, dan blijft het zo. Heb jij ook van die mooie alibi’s? Wat vertel jij jezelf waardoor je meer werk doet dan eigenlijk zou hoeven? Waardoor je in plaats van vrijheid en plezier juist druk ervaart?

Let me know!

Meer inspiratie

Wil je meer weten over onze Soeverein methode?

De Soeverein methode

Ontrafel, ontkoppel, ruim op, ontdek en vind de sleutel tot blijvende onafhankelijkheid